06 41 90 38 88 info@hendrikswonen.nl
Selecteer een pagina

Oversluiten hypotheek

De rentes staan historisch laag. Daarom overwegen veel huizenbezitters het oversluiten van de hypotheek. Maar wat als je de boete niet uit eigen middelen kunt betalen? Ook daar is een oplossing voor. Wij leggen je uit hoe het oversluiten van een hypotheek in zijn werk gaat.

Wat is boeterente?

Wanneer jij je hypotheek gaat oversluiten voordat de rentevaste periode is afgelopen, krijg je te maken met boeterente. Deze boeterente bestaat uit rente die de bank misloopt omdat je eerder bij ze weggaat. Toch kan het oversluiten op de lange termijn voordelig uitpakken omdat het rentevoordeel van de op dit moment lage rente opweegt tegen het bedrag van de boete.

Wanneer je de boete niet kunt betalen

Je kunt deze boete direct betalen uit eigen middelen of meefinancieren met de nieuwe hypotheek. Je boete uit eigen middelen betalen levert het meeste voordeel op. Maar niet iedereen heeft het bedrag van de boete achter de hand. Wat als je de boete niet uit eigen middelen kunt betalen? Ook daar is een oplossing voor, namelijk de boeterente meefinancieren.

Boeterente meefinancieren

Wanneer je de boeterente meefinanciert, wordt je besparing iets minder. Je betaalt immers ook rente over het meegefinancierde boetebedrag. Toch heb je ook dan op de lange termijn vaak met een mooie besparing te maken.

Jouw hypotheek oversluiten?

Wil je weten of oversluiten voor jou voordeel op kan leveren en wat de boeterente is? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zoeken dit graag voor je uit.