06 41 90 38 88 info@hendrikswonen.nl
Selecteer een pagina

WFT: Wet op financieel toezicht

De afkorting Wft staat voor Wet op financieel toezicht. Deze wet is bedoeld om jou als consument te beschermen. En om klanten te mogen adviseren, moeten wij Wft diploma’s halen. Maar: wat houdt dit precies in? En waarom is dit zo belangrijk? Wij leggen in het kort uit waarom het voor jou van belang is dat wij als adviseur in het bezit zijn van de Wft diploma’s.

Wat is Wft?

De Wet op het financieel toezicht (Wft) eist dat o.a. tussenpersonen een Wft vergunning moeten hebben. De wet is dus van toepassing op de financiële dienstverlening en stelt dat iedereen die advies of informatie geeft in deze branche in het bezit moet zijn van het desbetreffende Wft diploma. Met dit diploma verdien je het recht op adviesbevoegdheid.

Wat houdt de Wft voor Hendriks Financiële Diensten in?

Om klanten te mogen adviseren moeten wij Wft diploma’s halen. Daarnaast dienen wij periodiek het permanente (PE) examen af te leggen. Voor bijna elk financieel onderwerp is een apart Wft diploma. Iedere 3 jaar moeten wij (Henk en Carola) bewijzen dat we nog steeds bekwaam zijn door een PE examen af te leggen. Voor ons als adviseurs zijn dit altijd pittige opleidingen om naast het werk te doen. Maar het is altijd weer een voldaan gevoel als we geslaagd zijn, en weten dat we klanten goed kunnen adviseren met alle actuele kennis. 

Verschillende Wft-modules

Er zijn 9 verschillende modules, waarvan Hendriks Financiële Diensten er 7 in huis heeft.

  • Wft-Consumptief krediet √
  • Wft-Hypothecair krediet √
  • Wft-Inkomen √
  • Wft-Pensioen
  • Wft-Schadeverzekeringen particulier √
  • Wft-Schadeverzekeringen zakelijk √
  • Wft-Vermogen √
  • Wft-Zorg

Op zoek naar deskundig advies?

Wij zijn vanzelfsprekend in het bezit van de Wft diploma’s die nodig zijn om jou van onafhankelijk, deskundig en persoonlijk advies te kunnen voorzien. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid, al dan niet volledig, pakket aan diensten: wij ontzorgen je graag op het gebied van verzekeringen en hypotheken. Neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op.